PPBoxen in Zeeland! Roparun

Zeeuwse Zorgmensen heeft van Stichting Roparun een bijdrage gekregen voor 50 Praktische Palliatieve Boxen (PPBOX) voor terminale zorg, met name mensen met kanker, in Zeeland.

‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’, luidt de missie van Stichting Roparun. De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer van Parijs en Hamburg naar Rotterdam waarbij mensen, in teamverband, een sportieve prestatie leveren om op die manier geld op te halen voor mensen met kanker. Met deze run haalt Roparun geld op voor het goede doel, namelijk het steunen van de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Organisaties, instellingen en stichtingen kunnen ondersteuning aanvragen voor projecten die bijdrage leveren aan de missie van Roparun. En zo deden wij ook een aanvraag voor het inkopen van de PPBOXen!

Wij waren blij verrast toen wij 6 juli 2018 de toekenningsbrief in de brievenbus vonden. Op deze manier kunnen wij een steentje bijdragen in de terminale zorg in Zeeland.
De PPBOX richt zich op de laatste dagen van iemands leven en bevat producten die kunnen bijdragen aan hun levenskwaliteit. De box biedt mantelzorgers en zorgverleners producten waarmee ze de stervende zowel praktische zorg als emotionele bijstand kunnen geven. De inhoud bevat o.a. vaseline lippenbalsem, wegwerpwashandjes, mondspray, mondgel en geur absorberende houtskool.

De PPBOXen zullen wij uitdelen aan de bij ons ingeschreven ZZP’ers die werken in de terminale zorg. Zodra een zorgverlener dan een terminale zorg in gaat, kan hij of zij deze box meenemen en schenken aan de cliënt.

En we hebben al een aantal boxen uitgedeeld, want eerder dit jaar hebben wij ook door een bijdrage vanuit Stichting Godshuizen 50 PPBOXen kunnen inkopen voor de terminale zorg op Walcheren.

Wil je meedoen aan de Roparun 2019 en het goede doel steunen? Schrijf je dan hier in!
Wil je meer informatie over de PPBox? Klik dan hier!

Wij maken gebruik van cookies

Waarvoor gebruiken wij cookies?