Zorgverleners waarbij u zich thuis voelt.

Als u zorg nodig heeft, dan is het belangrijk dat u zich op uw gemak voelt. De zorgverleners die Zeeuwse Zorgmensen inzet zijn kundig en hebben hart voor de zorg. We gaan samen aan de slag om de zorg voor u zo in te regelen dat deze voldoet aan uw wensen. 

In een kennismakingsgesprek kunnen we u adviseren over de mogelijkheden voor het inschakelen van zorg en de financiering hiervan. 

Voordelen van zorg via Zeeuwse Zorgmensen

Zorg bij u thuis

Net als ieder ander blijft u het liefst zo lang mogelijk in uw eigen omgeving wonen. Met behulp van de juiste zorg valt dit vaak te realiseren. Het is belangrijk dat u kwalitatieve zorg ontvangt van zorgverleners waarbij u zich op uw gemak voelt. Wij willen u graag helpen bij het vinden van de juiste zorg. 

Wij vinden het belangrijk om goed te luisteren naar uw wensen. Daarom komen wij graag bij u langs voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Nadat wij een duidelijk beeld hebben van wat u zoekt en nodig heeft, gaan wij op zoek naar zorgverleners die bij u passen. 

Ook als u vragen heeft rondom uw pgb, kunt u terecht bij één van onze Coördinatoren. Wij staan u graag te woord!

Kosten en vergoedingen

Zeeuwse Zorgmensen geeft advies over de mogelijkheden rondom de financiering van uw zorg. Vaak kan de zorg (deels) betaald worden uit een persoonsgebonden budget of uit eigen middelen. Voor vragen mag u altijd contact met ons opnemen. 

Hoe gaan wij te werk?

stap 1

Kennismakingsgesprek

In een persoonlijk gesprek luisteren wij naar uw wensen en vertellen wij over de mogelijkheden voor het ontvangen van de beste zorg

stap 2

Kosten

We bespreken de mogelijkheden rondom de financiering van uw zorg en geven u advies. 

stap 3

Zorg op maat

Wij zoeken de zorgverlener die bij uw past en maken een planning voor de zorg

stap 4

Start van de zorg

De zorg gaat van start en wij blijven betrokken bij alle zaken rondom de zorgverlening

Informatie over mogelijkheden

Het persoonsgebonden budget (pgb) is een geldbedrag waarmee u zelf de zorg die u nodig heeft inkoopt. Met een pgb heeft u de algehele regie over de zorg, u kiest wanneer u zorg nodig heeft, wie deze zorg aan u levert, en op welke manier u de zorg graag ingevuld ziet. 

U kunt een pgb aanvragen bij de gemeente, de zorgverzekeraar of het zorgkantoor in uw regio. Waar u een pgb aanvraagt, hangt af van de zorg die u nodig heeft. 

Hieronder volgt een korte uiteenzetting van de verschillende PGB’s binnen de verschillende wetten.  Zeeuwse Zorgmensen denkt graag met u mee, mochten er vragen zijn.

Deze indicatie is van toepassing bij langdurige, intensieve zorg thuis. De aanvraagprocedure verloopt via het CIZ (Centraal indicatiestelling zorg) en kunt u aanvragen via de huisarts of uzelf. Als u het zelf aanvraagt kunt u dit schriftelijk doen of online en samen met de benodigde documenten opsturen naar het CIZ. Binnen 6 weken ontvangt u een indicatiebesluit.
Gaat u de indicatie omzetten naar een PGB, dan volgt er een bewustkeuzegesprek met o.a. waarom u voor een PGB kiest. Ook moet er een budgetplan en zorgplan worden ingediend.
Heeft u al een Zorg in Natura en wilt u dit omzetten naar een PGB, dan kunt u rechtstreeks contact opnemen met uw Zorgkantoor in de buurt of een wijzigingsformulier insturen.
Uitbetaling van het PGB verloopt via de Sociale Verzekeringsbank.

Aanvraag/’melding’ verloopt via de gemeente. Dit kan op verschillende manieren:
telefonisch, via een formulier op de gemeentelijke website, via de e-mail, een brief of door zelf naar het gemeentelijk loket toe te gaan en het is niet verplicht, maar kan een voordeel zijn om van tevoren een persoonlijk plan op te stellen.

Vervolgens komt er een onderzoek ofwel het ‘keukentafelgesprek’ en er wordt gekeken naar de gehele situatie wat er daadwerkelijk nodig is qua voorziening. Binnen 2 weken ontvangt u dan een toekenningsbeschikking.

Uitbetaling van het PGB verloopt via de Sociale Verzekeringsbank.

Verpleging en verzorging thuis vallen onder de Zorgverzekeringswet (Zvw) en wordt gesteld door de wijkverpleegkundige. Deze zorg wordt vergoed uit het basispakket. Onder voorwaarden kunt u een pgb aanvragen bij uw Zorgverzekeraar. Kijk voor de procedure op de website van uw Zorgverzekeraar.

Meer informatie over een PGB kunt u vinden op de website van Per Saldo die is ontstaan vanuit  belangenbehartigers met een PGB en klikt u dan hier.

Heeft u hulp of zorg nodig? Laat hieronder vrijblijvend een bericht achter en we nemen zo snel mogelijk contact met u op. Bij dringende zaken kunt u natuurlijk ook telefonisch contact met ons opnemen, bel hiervoor 0118 820213.

Let op. Het is voor ons niet mogelijk om korte zorgmomenten te leveren (korter dan 3 uur). Hiervoor kunt u het beste contact opnemen met de thuiszorgorganisatie die actief is in uw regio.

Aanvraag informatiefolder

WIlt u graag een informatiefolder over onze diensten ontvangen? Vul uw informatie in en u krijgt de folder zo spoedig mogelijk thuisgestuurd